Ortodontie – indreptarea dintilor prin aparat dentar

Ortodontia este o specializare a medicinei dentare care se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Ortodontia este specialitatea care se ocupa cu indreptarea pozitiei dintilor, reglarea ocluziei (muscaturii) si a rapoartelor dintre cele doua maxilare.

Ortodontia trateaza problemele de malocluzie si malpozitie (inchiderea gurii incorecta si pozitionarea gresita a dintilor). Majoritatea cazurilor pe care le trateaza ortodontii sunt de inghesuiri de dinti, exista insa multe alte probleme posibile: dinti „rotiti” fata de axul normal, dinti prea in fata sau in spate in raport cu pozitia normala pe arcada etc.

 

Cazuri rezolvate

Ne mandrim cu o medie de 200 de cazuri rezolvate / an, iar in decursul celor 10 ani de activitate am avut un total de 2254 de cazuri ce au necesitat aparate dentare. Mai jos regasiti doua cazuri reprezentative, intrucat trateaza cele mai uzuale probleme in alinierea dintilor:

Cazul 1 – Pacient Robert C.


Ocluzie fata

Ocluzie stanga

 

Cazul 2 – Pacient Dragos G.


Ocluzie fata

Ocluzie stanga

Cazul 3 – Pacient Cristian D.


Ocluzie fata

Ocluzie stanga

Cazul 4 – Pacient Alexandru H.


Ocluzie fata

Ocluzie stanga

Cazul 5 – Pacient Alexandru M.


Ocluzie fata

Ocluzie stanga

Cazul 6 – Pacient Mona C.


Ocluzie fata

Ocluzie stanga

 

Tipuri de aparate dentare:

Aparat dentare fix metalic

Bracket-urile din metal sunt populare printre copii si adolescenti. Acestia cer folosirea unor ligaturi elastice viu colorate.

 

 

 

Aparat dentar fix ceramic (la culoarea dintelui)

Aparatele din ceramica „clear” (transparente) sunt foarte populare printre adulti. Bracketii sunt la culoarea dintelui, ele fiind observabile doar de aproape. Daca doriti mai multe informatii, folositi pagina de contact pentru a lua o programare la cabinetul Leodent.

 

 

Aparat dentar Incognito (lingual) – de aur

Exemplul de mai jos este cu un aparat incognito din argint: